2011. november 1., kedd

Készüljünk a télre!



    Közeledik a tél, a hirtelen jött lehűlés a szabadból bekényszerít minket a zárt helyiségekbe. Egyre kevesebb a friss, szabadföldi zöldség és gyümölcs az üzletek polcain. Jönnek az ünnepek, amikor a magyaros konyha kiadós, nehéz ételei váltják fel a változatos nyári menüt. Sajnos már csak emlék a nyári szabadság, ha volt egyáltalán. 



   Sokan az év leghajtósabb időszaka elé néznek, vizsgák, beszámolók, határidős feladatok, ami nem kevés stresszel jár. Nem csoda, hogy könnyebben jön a megfázás, támadnak meg a vírusok, baktériumok.
Hogyan készüljünk fel, miként őrizzük meg egészségünket az előttünk álló téli hónapokban?

   A vegyes, kiegyensúlyozott étrend sokat segíthet. Testünk sejtjei olyan építőkövek, melyek óriási számban, másodpercenként 1000000-an képződnek, és pusztulnak el. Ez a folyamat egyenletesen bejuttatott, jó minőségű tápanyagokat igényel, amelyek a sejtek felépülését, az energia termelő folyamatok hatékonyságát, az egyes sejtek, szervek tökéletes működését biztosítják. A testünket felépítő anyagok mind elengedhetetlenül szükségesek az optimális élettani folyamatokhoz. Ha hiányzik akár egy építő elem is, lehet, hogy nem veszünk észre változást egészségi állapotunkban, de az anyagcsere szintjén már jelentkezik a probléma. Úgy működnek ezek az anyagok, mint az ábécé betűi. Ha teljes a betűkészletünk, mindent leírhatunk hiánytalanul. De ha egy betű is hiányzik, lesznek olyan szavak, amiket már nem rakhatunk ki helyesen, pontosan. Szükségünk van tehát arra, hogy tudatosan tápláljuk testünket. Ezzel egyúttal segítjük a szervezetünket, hogy minél jobb   állapotban, felkészülten szálljon szembe az esetleges fertőzésekkel.  


   Amikor környezetünkben betegséget terjesztő ember van, vagy bármilyen életképes kórokozó, nagy valószínűséggel nem ússzuk meg a fertőzést. 

Megfertőződünk, de vajon megbetegszünk-e? 



  Ezt a kérdést az immunrendszerünk állapota dönti el. Az immunrendszer finoman összehangolt rendszer, amely több lépcsőben véd meg a kórokozók támadásától. Egy minket ért támadás során (akár a testi sejtjeink) az immunsejteink is milliószámra képződnek. Vírusos időszakban egy-egy sejtünknek közel 10000 támadást kell kivédenie. Nagy szükség van ehhez a gyors iramú építkezéshez a táplálékban található építőkövekre. Tudjuk, hogy az immunsejteknek fokozott a C vitamin igénye, 40-szerese a testi sejtekének, de más biokémiai folyamatokban is elengedhetetlen ennek a vitaminnak a jelenléte. 


Absorbent-C

Ezért szükség volna a folyamatos bevitelére, de miből vegyünk magunkhoz elegendő mennyiséget? Sajnos a friss gyümölcsök is folyamatosan veszítik C vitamin tartalmukat (24 óra alatt a harmadára, 48 óra alatt a felére csökken szobahőmérsékleten tárolva). 

Ha fáradtabban ébredsz fel reggel, mint ahogy lefeküdtél este, valószínűleg kevés a szervezetedben a C vitamin mennyisége.  




A védelmi rendszer második vonalát az enzimek képezik. Működésükhöz elengedhetetlenek a nyomelemek, mint a cink, szelén, vas, stb. Fontos szerepük van a védekezésben a szabadgyökök ártalmai ellen.


A hiányzó tápanyagokat pótolnunk kell! 
Olyan táplálékot válasszunk, mint a Forever termékei, amelyek funkcionális tápanyagok, nem szintetikus, hanem természetes anyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből készülnek. Megfelelő táplálék kiegészítéssel felkészültek leszünk a betegségek legyőzésére.  A tápanyagokat nem elegendő időnként pótolni: testünknek folyamatos ellátásra van szüksége, naponta 3-5- ször fogyasszuk őket!


Mivel támogathatjuk testünk védekezőképességét?


Aloe Vera Drink 
   Az anyatej, mely a kisbaba tökéletes összetételű tápláléka mintegy 350 féle anyagot tartalmaz. Az Aloéban közel ennyi, 75 féle tápanyagot és 200 féle összetevőt mutattak ki. Nem csoda, hogy sejtszinten, minőségileg táplálja szervezetünket. A Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács minőségbiztosítása igazolja, hogy hatóanyag tartalma, minősége, teljes mértékben megegyezik a friss aloe levélben található gélével. Természetes antibiotikus hatása megakadályozza a vírusok, baktériumok, gombák szaporodását. A hatóanyagok együttes működése szelíden és hatékonyan fejti ki hatását, eltérően a mesterséges antibiotikumoktól.


Forever Garlic- Thyme


 A fokhagyma és a kakukkfű , ez a két hatékony antioxidáns remek eszköz az immunrendszer támogatására. A fokhagyma egy összetevője olyan hatékony, hogy 125000-szeres hígításban is gátolja a kórokozók szaporodását. Jó hír, hogy ezekkel a természetes anyagokkal szemben nem alakul ki a rezisztencia, vagyis nem csökken hatékonyságuk. Emellett nem károsítják a szervezetben élő hasznos baktériumokat, a bélflóra egyensúlyát fokozzák, amely az immunrendszer egyik fontos terepe. Ráadásul folyamatosan adagolható, már a betegségek megjelenése előtt, a megelőzés időszakában.

Forever Bee Propolis

   A propolisz a méhek ajándéka. A kaptár réseinek betapasztásához, és fertőtlenítéséhez használják. Ez a különleges anyag elpusztítja a vírusokat, baktériumokat. Magas antioxidáns tartalma van, hatásos gyulladáscsökkentő. Antibiotikumként működik, de azok mellékhatásaival nem rendelkezik, hámosító hatású flavonidokat tartalmaz, a táplálék felszívódását segítő enzimek, aminosavak, vitaminok és ásványi anyagok vannak benne. Szervezetünkben a helytelen táplálkozás folytán, különböző civilizációs betegségek hátterében sajnos gyakran gyulladásos folyamatok lappanganak. A propolisz felveszi a harcot a rezisztens baktérium törzsekkel szemben is, miközben nem károsítja a szervezet jótékony baktérium flóráját. Szedését érdemes kis adagokban kezdeni, hogy megbizonyosodjunk, nem vagyunk érzékenyek rá.


Forever Bee Honey 


   A propolisz és méz jótékony hatásait ötvözi ez a termék. A mézet ősidőktől elsőrangú tápláléknak tartották, valóságos tárháza, és könnyen emészthető forrása a létfontosságú tápanyagoknak. Gazdag szénhidrátokban, emellet sok kalciumot, foszfort tartalmaz. Igen nagy tisztaságú, kiváló méz.


Forever Bee pollen és Forever Royal Jelly


              
          
  







Az immunrendszer támogatásának egyik leghatékonyabb eszköze ez a két anyag, a virágpor, és méhpempő. Különösen fontosak az évszakváltáskor megjelenő intenzív vírusfertőzöttség idején. Felsorolni is nehéz azt a gazdag hatóanyagsort, amely fellelhető a méhkaptár ajándékaiban. A méhpempő olyan csodálatos "királyi" táplálék, melynek tápereje, tökéletesen emészthető formában van jelen. Kíméletes eljárással minden értékes hatóanyagát megőrizték számunkra.

Forever Echinacea Supreme
   
A kasvirág legfontosabb hatóanyagai az immunstimuláns hatású poliszacharidok, melyek a szervezetbe bekerülő kórokozókra tapadnak, és odavonzzák a fehérvérsejteket, és fokozzák azok szaporodását, így növelik a szervezet ellenálló képességét. Fontos tudni, hogy nemcsak serkenti, hanem normalizálja is a szervezet immunreakcióit, a túlzott immunválaszt mérsékli (allergiás reakciókat, autoimmun folyamatokat). Bakteriális légúti fertőzés esetén fokozza (ha az orvos azt rendeli) az antibiotikum hatását, de alkalmazható húgyúti fertőzés esetén is. Gyulladáscsökkentő hatása miatt hatásos különböző gyulladásos folyamatok megelőzésére, sebkezelésre. Folyamatos szedése indokolt.
Forever Pomesteen Power




 Egy pompás gyümölcskosár tartalma rejlik ebben a palackban. A gránátalma gyümölcslé, körtelé mellett a mangosztán egzotikus íze keveredik a bogyósok, málna, földiszeder, fekete áfonya, szőlőmag aromájával. Igen magas antioxidáns erejét a nemzetközi ORAC skálán mérték. 



Természetesen nem feledkezhetünk meg a "kézenfekvő" védekezésről sem!


Bőrünk és nyálkahártyánk az a felület, amely először találkozik a kórokozók támadásával. Ezek egészsége, védelme fontos területe a felkészülésnek. Az Aloe vera tisztálkodási szereinek Ph-értéke megegyezik bőrünkével, használatukkal megőrizzük a bőr savas védőrétegét, nem szárítják, allergizálják azt. 

A tusfürdő, szappan és kézmosó folyadék rendszeres használatakor kíméletesen tisztítja, fertőtleníti a bőrfelületet anélkül, hogy megbontanák természetes mikroflóráját. Ezzel a bőrápolás nem csak tisztálkodás, hanem az immunrendszer erősítője is lesz.

Forever Hand Sanitizer


Vannak esetek, amikor nincs alkalmunk a szükséges tisztálkodást elvégezni, illetve fokoznunk kell hatékonyságát. Praktikus eszköz ilyenkor a mézet, és aloét tartalmazó kézfertőtlenítő. A bőrfelületen megtapadó kórokozók 99 %-át elpusztítja. Kiszerelése lehetővé teszi, hogy mindig magunkkal hordjuk.
     Egészségünk megóvása érdekében sokat tehetünk, de minden esetben nem kerülhetjük el, hogy megbetegedjünk. A jól felkészült szervezet azonban képes megbirkózni a fertőzéssel, tartalékait mozgósítja és védekező rendszerét bevetve, helyreállítja az egészséges egyensúlyt. A WHO meghatározása szerint az egészség ugyanis nem más, mint a testi, lelki és szociális jólét dinamikus egyensúlya. Ennek a dinamikus egyensúlynak a fenntartásában lehetnek segítségére az FLP termékei!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése